atei sau creştini, sub soare suntem toți oameni

https://www.vice.com/ro/article/d3wabk/romanii-care-vor-ca-stephen-hawking-sa-se-duca-in-iad?utm_campaign=sharebutton

Țin să spun din nou că ăsta nu e genul meu de a scrie, însă acest articol e de-a dreptul frustrant. E încă o dovadă a faptului că prostia omului chiar nu are limite. Specimenele care îşi dau cu părerea mai sus sunt, din punctul lor de vedere, ” creştini “. Păi, din câte ştiu eu, cei ce cred în Dumnezeu îşi iubesc aproapele indiferent de cine e acesta, nu? Dar cum în teorie toți suntem buni ( sau aproape toți), doar practica ne poate diferenția. Iar când unii ajung în vârf, cei care rămân la bază găsesc scuze. Sunt cei care indiferent de cât bine aduce un geniu omenirii, găsesc acel 1% de care să se lege pentru a-şi vărsa frustrările. Sunt neasumații care comentează la adresa celor ce i-au depăşit de mult, doar pentru a uita că au o viață nefericită şi că n-au făcut nimic cu ea. Cât despre Stephen Hawking, cu ce a greşit el? Cu faptul că fost ateu? A greşit că a fost în stare să recunoască asta într-o lume lume plină de oameni ancorați în dogme religioase, pretinzând că sunt creştini? Dumnezeu nu te-a învățat că nu-i frumos să judeci? Nu te-a învățat că trebuie să-ți iubeşti aproapele? Deci, ” creştine “, ce te-a deranjat aşa tare încât să arunci vorbe atât de grele la adresa unui suflet care a plecat dintre noi?

Afirmi că nu eşti pupătoare de cadavre. Ceea ce pot afirma eu este că nici pupătoare de cărți de gramatică n-ai fost la viața ta. Aşadar, stai în banca ta şi ai grijă de lipsurile tale intelectuale, nu de cele spirituale ale altora.

Măcar el nu a împroşcat cu comentarii inutile precum ăsta. A reuşit să se diferențieze de turmă. Dacă el e pribeag, atunci tu, cel sănătos, de ce n-ai reuşit să faci mai mult ca el?

Nu ştie nimeni ce ne aşteaptă după moarte! El măcar a fost ateu. Dar voi, ” creştinilor”? Dacă într-adevăr ştiți cu ce se mănâncă religia creştină, atunci aveți grijă; acest ” dobitoc şi parazit ” v-a fost frate. E inuman să ” susți ” că ” v-a ” merge în iad doar pentru că nu e ca tine. Măcar el a ales calea ateismului, nu a creştinismului îmbinat cu prejudecăți, ură, frustrare şi lipsă de respect.

Personal, nu am nimic cu ateii. Atâta timp cât îmi respecți orientarea religioasă, îți ofer la rându-mi, respect. Până şi Dumnezeu a oferit liber arbitru, deci cine eşti tu să comentezi alegerile oamenilor din jur? Dacă asta le aduce linişte şi fericire, îşi asumă decizia şi punct. La bază suntem toți oameni, iar după moarte, fiecare plăteşte după cum vor fi regulile acolo sus. Ai grijă de sufletul tău şi nu te preocupa de păcatele altuia, căci nu vei plăti tu pentru ele. Însă vei fi aspru judecat, dacă, la rândul tău, ai judecat.

R.I.P Stephen Hawking.

4 Comments Add yours

 1. Iosif says:

  Ateii, cei care declarativ îsi atribue aceasta titulatura, sunt se declara atei deoarece nu L-au perceput pe Dumnezeu si valorile absolute a IUBIRII LUI NECONDITIONATE, SACRIFICATOARE, FARA PREJUDECATI ,în semenii lor, mai cu seama în cei ce se considera evoluati spiritual de credinta în Hristos, însa pe care nu-L cunosc si nici n-au habar despre Cuvântul Lui eliberator din aceste dogme, religii, crezuri si traditii, care incita la ura, dezbinari, certuri, lupte si razboaie interminabile de care se bucura cel rau, amuzându-se, distrându-se si profitând din plin de bunatatile si binecuvântarile pamântesti pe care Dumnezeu ni le-a dat tuturor spre întrebuintare, lasându-ne prun Cuvântul Sau întrupat în Hristos, o UNICA, NOUA si sublima porunca pentru a fi fericiti, lasându-ne liberul arbitru în a-L asculta sau nu: *IUBIREA*
  “Va dau o porunca noua: Sa va iubiti unii pe altii; cum v-am iubit Eu, asa sa va iubiti si voi unii pe altii.”

  https://actu.orange.fr/monde/diaporamas/mort-de-stephen-hawking-breve-histoire-d-un-genie-CNT000000ZUmfk/photos/atteint-de-la-maladie-de-charcot-f853e58b742a195338cb4d9f04a9b9aa.html#plmAnchor
  Un sublim si binecuvântat Weekend, draga Adelina !

  Liked by 2 people

  1. Adelina says:

   Asta este şi esența firii umane. Iubeşte-l pe cel de lângă tine, indiferent de alegerile pe care le face. Fii om cu oamenii din jurul tău şi nu-i judeca. Ia exemplul lui Iisus şi iubeşte pe cel de lângă tine, acceptă şi iartă. Asta ar duce, fără îndoială, către o lume mai bună. 😊
   Mulțumesc din suflet, asemenea!

   Liked by 1 person

 2. adrianport says:

  “Doamna” aia cu primul comentariu, daca se musca din greseala de limba, moare otravita… 🙂

  Liked by 2 people

  1. Adelina says:

   Dar până atunci, are grijă să-i otrăvească pe cei din jur.. 😑

   Liked by 2 people

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s