be the best

Vârsta e doar un pretext pentru care scriu acest articol, dar se zice că odată cu ea vin şi responsabilităţile, nu? Aşadar, dând la o parte toată chestia asta cu bacalaureatul şi tot ce ţine de el, e vorba de viitor, de viaţă. Nu cred că este cazul să ne plângem de aşa-zisul examen al maturităţii, căci dacă stăm să analizăm ce urmează după el, cred că o să ajungem să ne dorim să-l dăm şi de două-trei ori pe an decât să ne confruntăm cu problemele legate de facultate, de viitorul loc de muncă, de ceea ce vom alege să fie principala noastră sursă de existenţă.

Personal, mi-am propus să trag tare pentru visurile mele. Odată cu împlinirea mult aşteptatei vârste de 18 ani, am decis că trebuie să fac nişte schimbări. Ce-i drept, am luat anumite decizii pe care sper că nu le voi regreta. Dar ce nu se rezolvă cu perseverenţă, voinţă şi multă muncă? Şi mi s-a spus că pot mai mult şi că ar trebui să fac mai mult, dar sinceră să fiu, prefer să merg la sigur. Şi nu, nu mă impresionează citatele motivaţionale precum “ nu rişti, nu câştigi! “. Riscă tu şi pentru mine şi lasă-mă să-mi urmez calea aşa cum mi-am propus. Îmi cunosc limitele, capacităţile şi puterea de a realiza ceea ce îmi doresc. Scopul meu e clar, iar mijloacele sunt diverse, însă în niciun caz discutabile pentru pur şi simplul fapt că mentalităţile noastre nu sunt pe aceeaşi lungime de undă. Din fericire, sunt o persoană greu de influenţat, iar asta m-a ajutat în multe situaţii de viaţă. Poate uneori greşesc, recunosc. Am însă puterea de a-mi asuma totul şi de a ieşi singură la suprafaţă. Dacă voi eşua, fii convins că mă voi ridica şi voi încerca din nou. Comentariile tale pleacă din neant şi tot acolo ajung, căci nu îmi pasă de părerile pe care nu le-am cerut şi nu-mi va păsa vreodată. 

Aşadar, ia un loc şi priveşte cum criticile tale trec pe lângă mine fără a-mi lăsa vreo amprentă pe creier sau pe suflet. Ştiu că e mai uşor să judeci decât să înţelegi, dar te rog să te abţii.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s