I scream for ice cream

Printre atâtea zeci de înghețate mâncate vara aceasta, iată câteva care au fost mai speciale datorită locului în care am avut ocazia să mă bucur de ele.

Am savurat o înghețată delicioasă într-o mică localitate numită ” Le Castella “. Situat pe coasta Mării Ionice din Calabria, la 10 km de Capo di Isola Rizzuto, acest loc mi-a oferit o privelişte splendidă: vechea fortăreață ” Castello Aragonese “. A servit ca adăpost pentru trupele angajate împotriva atacurilor venite de pe mare iar acum este unul din principalele simboluri ale turismului din Calabria.

A doua locație de vis pe care am vizitat-o a fost Roma. Oraş superb, m-a fascinat din primele minute şi mi-am promis că o să revin. E ceva magic acolo, ceva ce te face să nu poți pleca. Şi dacă pleci, se asigură că îți va rămâne în minte până îți vei dori să revii. După un lung şir de obiective turistice bifate pe listă, m-am bucurat de o plimbare pe străzile lungi cu clădiri vechi şi impunătoare, încărcate de istorie şi poveşti. Alături de o înghețată, bineînțeles.

În cele din urmă, Crotone. Capitală a provinciei cu acelaşi nume, este un oraş colorat datorită blocurilor de diferite nuanțe. Stă mereu la limita dintre linişte şi agitație, cu localuri pe gustul turiştilor veniți din diferite colțuri ale lumii pentru a se bucura de mare şi de distracție. Ce am aflat interesant a fost faptul că acest oraş este locul în care a emigrat Pitagora, întemeind şcoala care îi poartă numele. Dar mai important, înghețata e delicioasă!

La vita è bella in Italia! 

4 Comments Add yours

 1. Andreea says:

  Oh, adevarul e că nici o inghetata nu-i mai buna decat cea italiana! Uimitor, m-a dat pe spate un sortiment cu aroma de trandafir pe care l-am mancat pe malul lacului Como, anul trecut. Spun uimitor, pentru ca eu iubesc trandafirii in ipostaza de flori de gradina sau ghiveci, nu sub forma de dulceata sau alte nebunii, insa inghetata aceea m-a uns la suflet, sau la papila :)))

  Liked by 1 person

  1. Nu am auzit până acum de acest sortiment, dar sună foarte interesant şi delicios. Sper că se găseşte şi prin zona în care sunt acum, chiar m-ai făcut curioasă! :))

   Like

   1. Andreea says:

    Eu l-am savurat in nordul Italiei, bag de seama ca tu esti acum in sud, dar sper sa-l gasesti pentru ca e de-li-cios. :)) Te pup, vacanta placuta in continuare si sa ne tii la curent cu descoperirile pe care le mai faci.

    Liked by 1 person

   2. Mulțumesc muult, te pup! 😍

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s