#alăptatuleiubire

Am văzut în această seară o postare cu privire la alăptatul în public şi mi-am aruncat privirea prin comentarii deoarece văzusem asta:

Mi-a lăsat un gust amar. Au urmat, desigur, replici acide la care ea se apăra spunând că nu trebuie să te izolezi în casă, poți ieşi la plimbare prin jurul casei. Instant, mi-a venit în cap imaginea în care iei bebeluşul, îl pui în lesă şi îl scoți afară în jurul blocului. Aş vrea să cred că e doar rodul imaginației mele prea bogate uneori, dar nu. Cam aşa sună mesajul pe care distinsa domnişoară a vrut să-l transmită mămicilor de pretutindeni. În cele din urmă, le-a adresat tuturor un ultimatum care lasă de dorit, asemenea vocabularului său.

Well, nu sunt mamă şi poate că nu ştiu cât de dificil este să creşti un copil. Dar ştiu că nimic nu e mai frumos decât tabloul în care mama îşi alăptează îngeraşul indiferent dacă o face acasă, în parc, la restaurant, la terasă, etc. Şi mai ştiu că un copil nu are mereu ore fixe, se întâmplă pur şi simplu să-i fie foame. Iar dacă micuțul plânge, te aşezi undeva şi-l hrăneşti. Personal, când văd o aşa imagine, zâmbesc. Într-adevăr, există diferite metode prin care poți evita expunerea sânului față de cei din jur în timpul alăptării. Dar dacă vă deranjează atât de tare imaginea unui sân în public, de ce umpleți de like-uri copilele de 13-15 ani care nu ştiu cum să-şi pozeze cât mai tare pieptul? De ce venerați vedetele din show-biz cu decolteurile cât mai generoase şi mai voluminoase? Ele nu sunt indiscrete, indecente şi imorale, nu? Pe mămica pe care tocmai ați văzut-o cu bebeluşul la piept în parc, o judecați. Câtă nesimțire că are grijă ca pruncul să nu rabde de foame! Câtă nesimțire că preferă să-i ofere lapte matern şi nu apă cu lapte praf dintr-un biberon! Câtă nesimțire că are grijă să-i ofere micuțului iubire! O femeie care crede că va reuşi în viață cu ajutorul decolteului, nu va putea fi mamă în adevăratul sens al cuvântului. Mamă e cea care, vai, tocmai şi-a alăptat copilul pe şezlong la mare! Pe ea o denigrați, dar după señorita care face topless la câțiva paşi distanță, tare vă mai rupeți gâturile. Primul caz e imoral, al doilea e perfect normal, nu? Poți merge în concediu cu copilul, nu am văzut vreo lege care să interzică asta. Nu oricine îşi permite bonă şi nu toți au părinți sau alte rude în grija cărora să-şi lase copiii.

Şi ar mai fi de adăugat ceva. Ca femeie, munceşti destul de mult. Eşti soție, menajeră, bucătăreasă, angajat şi mamă. Concediul postnatal nu este dat pentru a te izola în casă. Este un prilej pentru a te axa pe creşterea şi îngrijirea copilului, iar asta implică inclusiv plimbările în aer liber cu acesta.

Unii oameni nu pot face diferența dintre normal şi imoral, dar ştiu să judece. Oameni limitați, din pricina voastră lumea se va duce de râpă. Înainte să vorbeşti, gândeşte!

3 Comments Add yours

 1. HopeLess says:

  Extraordinar articol!!
  Si desi nu ai copii (asa cum ai spus-o chiar tu), mi-a placut mult cum ai luat atitudine in fata unei asemenea… josnicii!
  Felicitari! 🙂

  Liked by 1 person

  1. Mă bucur nespus la vederea unor asemenea comentarii şi mă încurajează de fiecare dată să-mi exprim fără vreo reținere opinia în legătură cu fel şi fel de subiecte. Mulțumesc din suflet! 💙

   Liked by 1 person

   1. HopeLess says:

    Cu tot dragul!
    …si fara retineri! 😘

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s