de ce?

Oamenii iau decizii greşite care le transformă viața într-o cuşcă şi ajung să trăiască în captivitatea propriilor erori. Principalul motiv: ” mi-a fost frică “. Teama nu face altceva decât să te țină pe loc. Te inhibă şi te conduce spre un eşec garantat, fără să-ți mai lase vreo şansă de reuşită. Indiferent de circumstanțe, odată infiltrată în creierul tău, se va transforma într-o barieră. Nu te va lăsa să descoperi adevăratul sens al vieții, cu bune şi cu rele.

Şi totuşi, de ce?

De ce ți-e frică de respingere? De ce ai sta în preajma unor indivizi care nu dau doi bani pe tine? Să le faci lor pe plac doar ca să nu fii respins din grupul celor ” cool ” e o totală pierdere de vreme. Sunt 7 miliarde de oameni pe planetă şi crede-mă că mulți te-ar iubi pentru ceea ce eşti, nu pentru ceea ce pretinzi că eşti.

De ce ți-e frică de eşec? Ai încercat măcar? Nimic nu pică din cer, să ştii. Dacă nu reuşeşti, mai încearcă o dată. Când dai greş, gândeşte-te la câte bătăi de cap, calcule şi experimente eşuate se află în spatele celor mai mari invenții ale lumii.

De ce ți-e frică să faci ceea ce simți? Lumea te judecă, drag cititor. Indiferent de ceea ce faci, nu poți scăpa de gurile rele. Fii tu însuți şi nu da importanță minților limitate din jurul tău.

De ce ți-e frică de neprevăzut? Ieşi din zona ta de confort şi explorează. Nu accepta lângă tine oameni toxici care te fac să te simți inutil doar pentru că te-ai obişnuit cu prezența lor. Lărgeşte-ți cercul de prieteni, călătoreşte, fă-ți amintiri, trăieşte frumos!

De ce ți-e frică de singurătate? Singur ai venit pe acest pământ şi singur pleci. Viața ta ar putea deveni o poveste. Tu alegi să ți-o ruinezi acceptând lângă tine o persoană total nepotrivită de teamă că altfel ai rămâne singur pentru totdeauna. Păcat, te înşeli amarnic!

De ce ți-e frică să iubeşti? Îndrăgosteşte-te şi profită de moment. Oferă fără a cere nimic în schimb. Nu ezita să-ți mărturiseşti dragostea, indiferent de simți că sentimentul nu e reciproc. Nu-ți lăsa sufletul să ducă o povară atât de grea. Iar dacă pierzi tot? O să fie greu să depăşeşti momentul, dar nu imposibil. Iubeşte, iartă, uită şi apasă pe repet! 

De ce ți-e frică să fii tu? Puțin curaj, te rog!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s