” pentru totdeauna “

Ce frumos sună, nu-i aşa? Cred că acest ‘ totdeauna ‘ a fost făcut special pentru a fi aruncat în vânt. Teoretic, se propagă în infinit. Practic, are valoare doar pentru o zi, o săptămână, o lună, sau poate chiar ani, dar cu siguranță nu pentru o veşnicie. Singurul loc în care mă trimite acest cuvânt este acasă, în sânul familiei, lângă oamenii care-ți sunt cu adevărat ” pentru totdeauna “. Şi poate şi la mare, la însăşi definiția infinitului; acel du-te-vino continuu al valurilor care se întorc din nou şi din nou pentru a săruta nisipul fierbinte, fără a se opri vreodată. M-aş mai putea gândi şi la bătrânii pe care-i văd ținându-se de mână la o vârstă atât de înaintată.. dacă la sfârşit am fi cu toții aşa, cred că acest ” pentru totdeauna ” n-ar mai fi o problemă. De ce-i spun ” problemă ” ? Pentru că nu trebuie să promiți ceva dacă ştii că nu eşti în stare să te ții de cuvânt până la capăt. Mai bine spune-mi că-mi vei fi aproape, iar când simți că nu mai poți, lasă-mă să-ți mulțumesc pentru tot şi să ne luăm la revedere într-un mod elegant. Nu mă lăsa să mă pierd în propriile iluzii în care tu eşti lângă mine indiferent de spațiu, timp sau context. Îmi va fi prea greu să mă trezesc din vis fără tine alături. Nu fac referire la persoana iubită (deşi poate aşa las impresia), ci pur şi simplu la orice om din viața mea care mi-a promis că va fi ” pentru totdeauna “. Totuşi, ceea ce am avut de învățat a fost atitudinea pe care trebuie să o adopt în fața unei promisiuni: imună şi fără aşteptări.  

Pe tine unde te trimite gândul când auzi acest cuvânt?

3 Comments Add yours

 1. Pentru totdeauna? O mică eternitate, un lucru atât de neînsemnat… La urma urmei, de ce nu am alege să ne pierdem în aceste iluzii? Și dragostea este o iluzie, de ce acest ,,Pentru totdeauna” nu este o iluzie în care să trăim? Ne amintim tot ceea ce a fost, închidem ochii, visăm, retrăim. Sunt faptele noastre, nu vor trăi în noi pentru totdeauna?

  Liked by 1 person

  1. Eu nu mă pot pierde în iluzii, nu pot să visez şi să retrăiesc pentru că atunci când mă trezesc, realitatea e prea dură. Şi da, bineînțeles că faptele noastre vor trăi în noi pentru totdeauna, dar noi? Noi trăim pe acest pământ pentru totdeauna?

   Liked by 1 person

   1. Fiecare după suflet. Dacă nu am trăi în iluzii, realitatea ne-ar ucide. Totdeauna este doar un alt clișeu plin până la refuz de voluptate.

    Liked by 3 people

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s