let me breathe!

Cred că m-am depăşit pe mine prin acest articol întrucât dragostea nu-i punctul meu forte. Totuşi, indiferent dacă iubeşti sau nu, consider că rândurile de mai jos merită puțină atenție. Nu am intenționat să vorbesc despre buchete de trandafiri, inimioare şi dulcegării, ci despre un aspect mai întunecat care din punctul unora de vedere este o ” dovadă de iubire “. Este vorba despre gelozie, cea care în proporții prea mari distruge tot ce-i frumos între un el şi o ea. Ştiu că vor apărea şi comentarii negative deoarece unii din voi nu percep iubirea fără accesul la telefonul partenerului, parola de la facebook sau veşnicul ” du-te la aia/ăla care ți-a dat like “. Okeey.. şi dacă s-ar duce, problema ar fi rezolvată sau faci o criză de gelozie de proporții duble? E un like, nu o cerere în căsătorie. Cred că fiecare din noi are nevoie de spațiu, de libertate şi uneori de singurătate; suntem oameni! 

Draga mea, stai liniştită. Dacă are de gând să te lase pentru alta, o va face chiar de-ar şti că l-ai pus pe Ernest pe urmele lui. Nu-l mai sufoca cu apeluri şi mesaje întrebându-l unde e, cu cine şi cât stă. Lumea lui nu se învârte doar în jurul tău; are familia lui, prietenii lui şi treburile lui. Te are şi pe tine iar tu îl ai pe el, dar nu 24/24. Iar dacă nu-ți răspunde la un apel, nu-i da 100 de mesaje şi nu-ți smulge părul din cap; poate face baie, poate a adormit sau poate n-a auzit. Nu-i mai controla telefonul şi nu-i mai cere explicații pentru fata pe care a salutat-o ieri când v-ați plimbat prin oraş. Iar dacă altele se uită după el, fii mândră că te-a ales pe tine. E vina lui că e capabil să atragă priviri?

Dragul meu, n-o izola într-un colț de lume de unde să nu vorbească şi să nu intre în contact cu nimeni. Dacă ții morțiş să faci asta, cumpără-ți o păpuşă, pune-o în vitrină şi nu uita să o ştergi de praf din când în când. Nu fi un băiețel naiv şi nu-i reproşa că fusta prea scurtă sau decolteul prea mare vor atrage priviri. Îți pare rău că cei din jur îşi bagă unghia-n gât atunci când ea străluceşte la brațul tău? Las-o să iasă cu prietenele ei în oraş fără să stai cu grija că te înşală; merge la shopping, nu la cafea cu cel care a fluierat-o pe bulevard acum 2 zile.

Sper să nu fiu înțeleasă greşit. Să nu-ți răspundă şi să-i dai mesaje pentru că eşti îngrijorat/ă, să-i spui să se îmbrace mai bine pentru că afară e frig sau să-i ceri telefonul doar în cazul în care vrei să-ți faci un selfie, asta e ok. Să dai dovadă de mici dovezi de gelozie este ceva normal, uneori amuzant, însă niciodată acceptabil atunci când se transformă în obsesie. Cine e făcut pentru tine, te va iubi şi fără să-i acaparezi viața. Oferă-i libertate! Dacă pleacă la altcineva, resemnează-te, ar fi făcut-o mai devreme sau mai târziu. Dacă tot lângă tine rămâne, iubeşte-l şi prețuieşte-l; e omul căruia i-a fost scris să fie al tău.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s