La mulți ani, mamă!

În această zi, acum 42 de ani, a venit pe lume o fetiță dulce şi firavă. Ea s-a dovedit a fi o adevărată luptătoare, devenind soție, mamă a doi copii şi nu în cele din urmă, OM! Eu nu sunt lângă tine decât de 17 ani, dar mi-a fost de ajuns ca să înțeleg că-mi poți fi prietenă, sprijin, ajutor, exemplu, toate într-o singură formă; cea de mamă.

Vreau să-ți spun că-mi pare rău pentru că nu te ascult, pentru că nu-ți iau în considerare sfaturile, pentru că te enervez şi te supăr. În ciuda acestor lucruri tu mă iubeşti din ce în ce mai mult pe zi ce trece. Primele cuvinte le-am învățat de la tine. Pupicii tăi pe genunchii mei juliți mă vindecau instant, acum au trecut la nivelul la care îmi vindecă sufletul. Pentru cei 7 ani de acasă îți sunt recunoscătoare, iar pentru restul, un ” mulțumesc ” ar fi echivalent cu o stea pe cerul senin dintr-o noapte de vară. 

Datorită ție sunt educată, ştiu să iert, să iubesc, să apreciez gesturile mărunte şi să fiu puternică aşa ca tine. Niciodată nu te-ai plâns chiar dacă ai ajuns la capătul puterilor. Cred că asta admir cel mai mult la tine; ai fost atacată din toate direcțiile de oameni, de probleme şi de griji dar nu ai zis niciodată ” nu mai pot “. Câte nopți nedormite şi câte zile fripte ai avut din vina mea, mamă? Am fost mereu un copil cu capul în nori, bolnăvicios şi mai mult băiat decât fată. Pe lângă serviciu şi zecile de treburi casnice, mai stăteai şi lângă mine cu pastile, unguente şi bandaje. Câtă iubire şi blândețe poate adăposti un suflet de mamă? Încerc de atâta timp să găsesc un răspuns, însă tu mă faci să cred că nu există. Pur şi simplu mamele iubesc până la epuizare şi încă un pic.

Eşti un super-erou şi aşa vei rămâne veşnic pentru mine, draga mea mamă!

La mulți ani!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s